top of page

Ірина Констанкевич долучилася до IV міжнародного форуму «Креативна Україна».

Народна депутатка Ірина Констанкевич долучилася до IV міжнародного форуму «Креативна Україна». Представники уряду та державних інституцій України, чиновники ЄС та Великобританії, діячі креативних індустрій, представники HBO та інших всесвітньо відомих компаній, викладачі Стенфорду і Гарварду говорили про майбутнє креативної економіки в умовах пандемії.

«Без інвестицій в креативні індустрії в України немає майбутнього», - зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

2020 рік був складним для усіх сфер і креативні індустрії не виключення. Втрати становлять 3 млрд $, це 2% ВВП та 300 тис робочих місць. Проте, попри виклили - розвиток можливий. І нова реальність вимагає нових стратегій розвитку.

Наші креативні індустрії формують 4,6% ВВП (згідно дослідження на замовлення міністерства культури). Тому підтримка кіно, книговидання, ремесел, моди та концертної індустрії - це інвестиція в людський капітал, це розвиток економіки, підвищення ВВП та зміцнення культурного серидовища в усіх регіонах нашої держави.

ООН оголосила 2021 рік - Міжнародним роком креативної економіки в цілях сталого розвитку. Для України це реальна можливість збільшити надходження до бюджету. Адже українці належать до найбільш творчих націй світу і знані в народних ремеслах та художніх промислах. Від держави потрібна не тільки підтримка, але й забезпечення можливостей для праці, належних законодавчих норм, створення робочих місць, аби все працювало як єдиний механізм.


Comments


bottom of page