top of page

Це те, що відмоложує душу


Історія проекту облаштування реабілітаційних кімнат у педіатричному відділенні Маневицької районної лікарні розпочиналась ще два роки тому. Тоді у Тетяни Самчук, заступника головного лікаря з материнства і дитинства Маневицької районної лікарні виникла ідея облаштувати арт-кімнату для маленьких пацієнтів.

Її допомогли розмалювати студентки-стипендіатки Фонду «Тільки разом», далі уже працювали творчо талановиті працівники закладу. І, зрештою, отримали реабілітаційне відділення ще із сенсорною кімнатою, тренажерним залом та масажним кабінетом, купили обладнання і готові до прийому.

Проект – це спільна робота і вболівання не лише персоналу закладу та місцевого представництва Фонду, -  до здійснення долучалися усі небайдужі.

«Це якраз те, що відмоложує душу і серце, додає емоційної наснаги щось робити. – каже Ірина Констанкевич, народний депутат України та член правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», яка побувала на відкритті відділення. - Важливо було, що ініціатива була від лікарів і громадських організацій, те, що відразу її підтримав фонд, який багато років робив багато хороших справ для дітей, які проходять реабілітацію в Луцьку, а тепер взяв на себе відповідальність допомагати скрізь на Волині. І для мене це важливо, що ми можемо об’єднатися під патронатом Ігоря Палиці в цій добрій справі».


Усього в Маневицькому районі – 320 діток із обмеженими можливостями. Реабілітацію у відділенні зможуть проходити усі, кому це необхідно – із неврологічними та ортопедичними патологіями, із затримкою стато-кінетичного розвитку, вадами мовлення. У середньому такий курс може тривати 10 днів. Для роботи з дітками запрошуватимуть спеціалістів із реабілітаційного центру лікарні, логопедів і психологів із освітніх закладів. 


28 лютого 2020р.

Comentarios


bottom of page