top of page

УКРОП ЗАКЛИКАВ УРЯД ІНІЦІЮВАТИ ОБГОВОРЕННЯ ДОЛІ УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІТВ'ЯЗНІВ НА МІЖНАРОДНИХ ЗАХОДАХ


Кабінет Міністрів України має ініціювати звернення до лідерів країн «Великої сімки» та інших міжнародних інституцій з проханням обговорити питання українських політв’язнів у Росії, зокрема й кінорежисера Олега Сенцова, на найближчих офіційних заходах за участю представників Російської Федерації. Про це йдеться в депутатському зверненні представників УКРОПу, адресованому прем‘єр-міністру Володимиру Гройсману. Документ підготували народні депутати з «Українського об’єднання патріотів» Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Олександр Дубінін, Валентин Дідич, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко.

«Численні акції підтримки не привели до поступок з боку російської влади, тому Українська держава повинна посилити активність в усіх можливих напрямках, використовувати всі можливі засоби для звільнення Олега Сенцова», – заявили в УКРОПі.

Також парламентарі закликали уряд розмістити інформацію про українських політв’язнів на офіційних ресурсах органів влади, посольств та представництв України. Крім того, відомості про заручників слід поширювати на всіх офіційних зустрічах за участю офіційних делегацій інших країн.

«Уряд має ініціювати звернення до міжнародних судових органів та вжити всіх інших можливих заходів для звільнення українських політв’язнів», – наголосили в УКРОПі.

Представники політсили направили депутатське звернення з такими ж вимогами й міністру закордонних справ Павлу Клімкіну.

В УКРОПі нагадали, що Олег Сенцов голодує у російській колонії з 14 травня. У такий спосіб режисер хоче привернути увагу світу до українських політв’язнів, яких Російська Федерація незаконно позбавила волі. Стан здоров’я Олега Сенцова щодня погіршується.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Commentaires


bottom of page