top of page

У РАДІ СТВОРИЛИ ТИМЧАСОВУ СЛІДЧУ КОМІСІЮ З ПИТАНЬ РОЗСЛІДУВАННЯ МОЖЛИВОЇ КОРУПЦІЇ ПОСАДОВЦІВ В ДЕРЖО


Народна депутатка Ірина Констанкевич підтримала Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат доходів Держбюджету. Документ розглянули сьогодні під час позачергового засідання парламенту.

Створення ТСК — це реакція на питання, яке викликало надзвичайний суспільний резонанс після оприлюднення у ЗМІ інформації колишнього міністра фінансів України Ігоря Уманського. Він заявив про корупційнії дії посадових осіб органів державної влади. Зокрема, це стосується Державної фіскальної служби України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України.

За оприлюдненою інформацією, у результаті корупційних оборудок Державний бюджет України не доотримує 120 мільярдів у рік.

Довідково. На 6 антикорупційних організацій у Держбюджеті на 2020 рік передбачили майже 4 мільярди гривень фінансування. Зважаючи на ситуацію, ці кошти можна було б, приміром, використати на будівництво опорних шкіл. А, якщо врахувати, що орієнтовна середня вартість спорудження одного такого закладу освіти — 100 мільйонів гривень, то звести таких шкіл за 4 мільярди можна 40 (!)

Comments


bottom of page