top of page

РИНА КОНСТАНКЕВИЧ ЗВЕРНУЛАСЯ ДО МІНІСТЕРСТВА ЩОДО РОЗПОДІЛУ МЕДПРЕПАРАТІВ ДЛЯ ОНКОХВОРИХ ДІТЕЙ


Народний депутат України від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич відстоює питання виділення ліків для онкохворих дітей.

Про це вона повідомила під час програми «Ми вас обирали» на телеканалі «Нова Волинь».

Ірина Констанкевич розповіла, що гроші на придбання ліків в міжнародних організацій для онкохворих дітей були виділені ще у 2016 році. Проте їх не закупили.

«Це єдине Міністерство, з яким найскладніше комунікувати в питанні вирішення проблем наших громадян. В бюджеті України були передбачені колосальні мільйонні суми на придбання ліків. Цього разу депутати передбачили кілька десятків мільйонів гривень на вирішення проблем в сфері охороні здоров’я, але, на жаль, ми не маємо ні грошей, ні ліків», – розповідає народний депутат.

Після того, як виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що ліки для онкохворих дітей були придбані та завезені в Україну, Ірина Констанкевич звернулася до Міністерства з депутатським запитом щодо розподілу медичних препаратів. Депутат просила врахувати те, що чотири Волинські райони – Камінь-Каширський, Ківерцівський,Любешівський та Маневицький – це територія радіоактивного забруднення в наслідок Чорнобильської катастрофи і частка онкологічних захворювань тут досить висока.

«Відразу написала листа з проханням поінформувати мене, як нардепа, які саме ліки придбані, в яких обсягах і що саме буде спрямовано на Волинь. Попри те, що досі відповіді не отримала, сподіваюся, що мій депутатський запит Міністерство не залишить поза увагою. На жаль, в Україні і на Волині зокрема, є велика кількість онкохворих дітей, які потребують дороговартісного лікування. Мій обов’язок все зробити, аби допомогти цим сім’ям і цим дітям», – підсумувала Ірина Констанкевич.

Довідково. На Волині офіційно зареєстровано понад 20 тисяч пацієнтів,  які страждають від онкозахворювань. За словами фахівців, з року в рік рак виявляють у дедалі більшої кількості молодих людей.


Comments


bottom of page