top of page

Освітній комітет підтримав законопроект УКРОПу щодо виділення коштів на підвищення кваліфікації наук


Парламентський комітет з питань науки і освіти одноголосно схвалив проект закону № 6136, яким пропонується запровадити нову бюджетну програму для підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів. Його підготували народні депутати з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

«Держава не виділяє жодної копійки на підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, хоча вимоги до них досить високі. Тому ми пропонуємо відновити соціальну справедливість та скерувати Міністерству освіти і науки кошти, які були закладені в держбюджеті на поточний рік для підвищення зарплатні парламентарям, але не були використані. Йдеться про 23,7 мільйона гривень», – сказала народний депутат Ірина Констанкевич, представляючи проект документа на засіданні комітету 12 липня.

Нагадаємо, законопроект про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо фінансового забезпечення бюджетної програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників ВНЗ був зареєстрований 24 лютого 2017 року. Його ухвалення дасть можливість створити сприятливі умови для підготовки кадрів, здатних забезпечити інноваційний розвиток держави та поліпшення якості організації навчального процесу, що в свою чергу допоможе провести ефективне реформування вищої освіти України та забезпечити її входження в європейський академічний простір, переконані автори документа.

Comments


bottom of page