top of page

«ОДНІЄЮ НОГОЮ В ОПОРНІЙ ШКОЛІ, А ІНШОЮ В ОТГ». ЖИТЕЛІ СЕЛА ХОЦУНЬ ПРОСЯТЬ ДОПОМОГИ У НАРДЕПА


Народний депутат Ірина Констанкевич продовжує зустрічі з громадою свого виборчого округу, аби дізнатися чим живуть сьогодні люди, вислухати допомогти.

Вчора, з поміж інших нардеп зустрілася з жителями села Хоцунь, що у Любешівському районі. Варто зауважити, що парламе побувала майже у всіх селах свого виборчого округу, тому про проблеми людей знає не з чуток.

Ірина Констанкевич переконана, що таке спілкування з людьми дає можливість дізнаватися про реальні проблеми волинського Полісся та допомагати у їх вирішенні.













Найперше парламентар подякувала жителям села за довіру, адже на виборах 2016 року понад 70 відсотків хоцуньців віддали свої голоси за Ірину Констанкевич.

Серед ряду проблем, які турбують сільську громаду, найбільше жителі села переймаються за місцеву школу, яку, на їхню думку, планують закрити.

Неабиякою проблемою для селян стала і заготівля дров, адже лісові масови знаходяться на території національного природного парку «Прип’ять-Стохід», де рубка заборонена. Нарікають люди і на місцеву ОТГ, адже обіцяного покращення так і не відчули, зокрема здорожчала і оренда землі від 7 гривень до 14, тому селяни просто не в змозі платити таку ціну.

Директор школи Анатолій Герель каже, що найбільшою її проблемою є демографічна криза, адже тут навчається всього 38 учнів. І ось нещодавно виникла певна юридична колізія, а місцеві мешканці стали бити на сполох. Село Хоцинь входить до Любешівської ОТГ, а школа є філією опорного навчального закладу села Люб’язь, що не входить до ОТГ, тому селяни не знають, що їм далі робити і побоюються, що це може стати причиною закриття школи.

«Ми криком кричимо, щоб нашу школу не закривали», - не стримують емоцій жителі села.

«В нас спочатку придумують реформи, запускають їх, а потім вони не працюють, реформа децентралізації не працює, медична теж, освітня йде «зі скрипом», - зауважила Ірина Констанкевич.

Серед інших важливих питань, які порушувались під час зустрічі – це бездоріжжя, пенсійне забезпечення, закриття відділення зв’язку, медичне обслуговування, земельні питання і багато іншого, гаряче харчування дітей у школах адже у кожного болить своє.

Також селяни дякували нардепу за виділення коштів на заміну вікон у місцевій школі, а Ірина Констанкевич пообіцяла, що й надалі буде підтримувати сільську громаду.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

コメント


bottom of page