top of page

МАЙБУТНЄ - У НАШИХ ДІТЯХ


Держава має звернути увагу на багатодітні родини й підтримати їх. Зокрема, йдеться про фінансово-матеріальну підтримку та підтримку на рівні пріоритету в сімейній політиці. Саме тому ми народна депутатка від «ЗА МАЙБУТНЄ»Ірина Констанкевич разом із представниками інших груп та фракцій об‘єдналися та зареєстрували Постанову №6564 Про встановлення Дня багатодітної сім’ї.


День багатодітної сім'ї пропонується відзначати щорічно у першу суботу червня.


«Ми виступаємо за популяризацію цінностей багатодітної української сім’ї, збереження культурних та моральних цінностей сім’ї, народних і родинних традицій», - зазначила під час брифінгу у Верховній Раді України Ірина Констанкевич.


Саме багатодітні родини демонструють повагу до інституту сім’ї. Це заслуговує на відзнаку. Держава має відродити інститут сім’ї в Україні!


Ірина Констанкевич переконана: якщо ми дбаємо про майбутнє, то в першу чергу це майбутнє у наших дітях.


Народжуваність в Україні падає починаючи з 1993 року, з нею зменшується і кількість багатодітних сімей. За даними Держстату, на 2021 рік в Україні існує близько 15 млн домогосподарств, з них 0,79% - багатодітні родини.


За інформацією Національної соціальної сервісної служби, станом на 01.01.2021 року в Україні нараховувалось 365 572 багатодітні сім’ї, у яких виховувалось 1 244 509 дітей.

Comments


bottom of page