top of page

КОРУПЦІЄЮ ПОВИННІ ЗАЙМАТИСЯ АНТИКОРУПЦІЙНІ ОРГАНИ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про викривачів топ-корупціонерів.

За закон №1010 про внесення змін до закону про запобігання корупції щодо викривачів корупції проголосувало 252 депутати. Документ підтримали 233 депутати фракції "Слуга народу" і 15 депутатів від партії "Голос".

Закон передбачає фінансування забезпечення прав та гарантій безпеки викривачів та виплату компенсацій викривачам.

Водночас джерелами виплат компенсацій будуть кошти, отримані від відшкодування збитків державі та від сплати штрафів викритими корупціонерами.

Розмір винагороди викривачу становитиме 10 відсотків від суми збитку завданого корупційним злочином після ухвалення обвинувального вироку суду. Але загальна сума не може перевищувати трьох тисяч мінімальних заробітних плат, установлених на час вчинення злочину.

 Народний депутат Ірина Констанкевич переконана, що боротися з корупцією повинні антикорупційні органи, бо перекладати відповідальність на суспільство неправильно. Про це вона заявила в кулуарах Верховної ради України.

«Для певних країн це вже є нормою, але у випадку України не все так просто, адже цим можуть скористатися люди без певних морально-ціннісних норм, а також буде порушуватися презумпція невинуватості. Правоохоронні органи, які б мали займатися цією діяльністю, можуть використовувати людей, які будь-кого можуть звинуватити у корупції», - наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що всі законопроекти, які напрацьовуються в турборежимі приносять більше шкоди аніж користі.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page