top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ОСНОВНЕ


- Обговорили Проєкт Постанови №5210 «Про відзначення 60-річчя першого польоту людини у космос». Вирішили рекомендувати ВРУ включити проєкт Постанови до порядку денного та прийняти його за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.


Важливо відстоювати нашу історичну ідентичність в спільній історії. Важливо знати історію, правильно її аналізувати і на її основі формувати національну ідентичність.


12 квітня 1961 року відбувся перший політ людини у космічний простір. У витоків цієї грандіозної події стояв видатний українець – головний конструктор перших ракетно-космічних систем – академік Сергій Павлович Корольов. Протягом багатьох років, коли відбувалися епохальні відкриття та досягнення космонавтики, ім’я головного конструктора залишалося засекреченим. Лише з некрологу світова спільнота вперше дізналася, що батьківщиною основоположника практичної космонавтики академіка Сергія Корольова є Україна, зокрема, місто Житомир.


- Розглянули законопроєкт №3952 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях» та подані до проєкту Закону правки. Вирішили рекомендувати ВРУ включити законопроєкт до порядку денного сесії та за результатами розгляду у другому читанні прийняти за основу.


- Обговорили законопроєкт №2673 «Про внесення змін Закону України «Про туризм» щодо розширення кола суб’єктів надання готельних послуг».


Законопроєктом передбачається уточнити визначення термінів «готель», «готельна послуга» і «аналогічні засоби розміщення», якими, зокрема, пропонується розширити коло суб’єктів надання готельних послуг.


З позитивного: прийняття законопроєкту уможливить збільшення надходжень податків до бюджетів від сфери торгівлі та надання готельних послуг.


Вирішили рекомендувати ВРУ прийняти законопроєкт в другому читанні за основу.


Commenti


bottom of page