top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ



Вирішили рекомендувати Верховній Раді України ухвалити законопроєкт №5205 про внесення змін до Закону України «Про театри і театральну справу» в цілому.

Законопроєктом передбачається, що професійні творчі працівники театрів мають також право на творчу відпустку для провадження творчої діяльності поза основним місцем роботи.

Який позитив?

Прийняття законопроєкту уможливить створити додаткові передумови для професійного розвитку художнього та артистичного персоналу театру шляхом надання можливості скористатися творчою відпусткою без збереження заробітної плати на строк, визначений у контракті індивідуально з кожним професійним творчим працівником.

- вирішили рекомендувати ВРУ ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №5572 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав» щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного.

Яка мета законопроєкту?

Розблокувати діяльності організацій колективного управління у сферах публічного виконання та публічного сповіщення музичних недраматичних творів, уникнення негативних наслідків припинення сплати роялті для українських митців та світової авторської спільноти.

- затвердили персональний склад робочої групи з опрацювання законопроєктів 4561, 4562.

Ці законопроєкті спрямовані розробити механізми по збереженню та запобіганню руйнуванню нерухомої культурної спадщини.

- підтримали ініціативу Ірини Констанкевич рекомендувати редакційний колектив, який працював над повним нецензурованим виданням творів письменниці Лесі Українки у 14-ти томах на представлення до почесних нагороджень Голови ВРУ та Президента України.

Comentarios


bottom of page