top of page

ВЧАСНО ЗВЕРНУТИСЯ ПО ДОПОМОГУ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО ЛІКУВАННЯ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


У найвіддаленіших селах волинського Полісся продовжує реалізовуватися медична програма «Здоров’я – кожному мешканцю села» ініційована народним депутатом Іриною Констанкевич.

Поштовхом до організації програми «Здоров’я — кожному мешканцю села» стали численні розповіді-нарікання переважно літніх людей про те, як обсіли болячки, як болить і тут і там, а поїхати до лікарні реально неможливо: дорога розбита, поїздка автобусом — дорого, та ще його і нема, лікарня — теж дорого, та й часу немає (хазяйство, кури, корова, городи....). І таке от безпросвіття роками, десятиліттями. Медики Ківерцівського ТМО стали «першопрохідцями» цього проекту, а вже згодом програма успішно стартувала і у Камінь-Каширському, Любешівському та Маневицькому районах.









Днями відбувся черговий виїзний прийом бригади лікарів Камінь-Каширської ЦРЛ та Камінь-Каширського ЦПМСД. Жителі сіл В.Обзир, М. Обзир, Стобихва були щиро вдячні за увагу, тепло, професіоналізм офтальмолога, травматолога, гінеколога, невропатолога, педіатра.

 «Щоб якось допомогти жителям найвіддаленіших сіл, ми започаткували програму «Здоров’я –  кожному мешканцю села», яка передбачає роботу виїзних груп лікарів на місцях. Протягом року програма успішно діє у Ківерцівському районі. За цей рік було оглянуто майже 2 тисячі жителів району. Зовсім нещодавно наша програма стартувала і в Камінь-Каширському, Любкшівському та Маневицькому районах. Ця робота дуже потрібна, бо на ці прийоми приходять переважно люди старшого віку, які не мають можливості та й фінансової змоги поїхати до райцентру чи обласного центру на такі огляди, бо ж вчасно звернутися по допомогу – запорука успішного лікування», - переконує Ірина Констанкевич.

Цього дня на прийомі виїзної бригади лікарів побувало майже сотня сільських жителів, отримавши необхідні консультації та призначення. Такі візити лікарів дають можливість попередити розвиток серйозних хвороб, бо вчасно звернутися до спеціаліста – це половина успіху у лікуванні.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page