top of page

18 травня світ відзначав Міжнародний день музеїв.У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї була през



Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звітував про діяльність профільного міністерства за 2020 рік та про пріоритетні завдання для інституції на 2021 рік.


Народна депутатка Ірина Констанкевич звернулася до Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка щодо важливих питань, зокрема :


- конкретних планів уряду до підготовки вшанування 80-их роковин трагедії Бабиного Яру;

- внесення української писанки до переліку об‘єктів нематеріальної спадщини ЮНЕСКО;

- робота Українського культурного фонду, збереження найкращих практик та інституційної пам’яті;

- виконання мовного та освітнього законодавства;

- необхідність підтримки діяльності Українського інституту книги,зокрема подальші кроки щодо популяризації читання, української книги, письменництва за кордоном та збільшення коштів на програму з підтримки українського перекладацтва.


Що вирішили? Звіт Міністерства культури та інформаційної політики взяти до відома та визнати задовільним.


Посилання на Звіт МКІП:


Міністр соціальної політики Марина Лазебна звітувала звітував про діяльність профільного міністерства за 2020 рік.


Мінсоцполітики у своїй діяльності протягом минулого року фокусувалося на такому: підтримка дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, гарантування забезпечення прав дітей в умовах децентралізації, реформа системи інституційного догляду та виховання дітей.


Народна депутатка Ірина Констанкевич звернулася до Міністра соціальної політики Марини Лазебної щодо харчування дітей-чорнобильців та можливості передати фінансування за харчування на територіальні громади.


Що вирішили? Звіт Міністерства соціальної політики взяти до відома й звернути увагу міністерства на зауваження, які були озвучені членами Комітету гуманітарної та інформаційної політики.

コメント


bottom of page